Costa Magica, egy mediterrán hajóút leírása

Egy mediterrán hajóút leírása fényképekkel a Costa Magica fedélzetén. Az út FANTASZTIKUS ÉLMÉNY volt, habár nem nyári idényben voltunk, az időjárás mindig kegyes volt hozzánk (2011.02.04. és 2011.02.11.)

Állomások: Savona - Civitavecchia (Róma) - Palermo - Cagliari - Palma de Mallorca - Barcelona - Toulon - Savona

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Laptopok, táblagépek, laptoptáskák és kiegészítők

2011.02.16. 23:56 Costa Magica

Costa Magica - 2011.02.08. - Mallorca

Ma nagy várakozásokkal ébredtünk. Ma volt a lottó fődíj sorsolása. 2.000 Euró volt a Costa Magica lottó fődíja.... sajnos nem mi nyertük. Lehet, hogy sok lett volna egyszerre egy nyereményút meg költőpénz? Azért megpróbáltuk.

A Costa Magica délután egyre kötött ki Palmaban. Mivel sok időnk nem volt, mert hatra legkésőbb vissza kellett érni, így ebéd után rögtön célba vettük a városközpontot. A tegnapi, zongoristától kapott tippek alapján, gyalog indultunk el. Kb. 3 km-re volt a város legfőbb nevezetessége a kikötőtől. A székesegyház egy igazán impozáns kőépítmény sok díszes kőfaragással és díszes vízköpőkkel a tetején. Párizsban láttam ilyen díszes épületeket. Monumentális, körbejárni sem volt kis feladat.

Hangulatos kis mellékutcák, díszes terek jellemzik a várost. Érezhetően más, mint Olaszország, mindenütt tisztaság van és az épületek is jobban karban vannak tartva. A belvárost bejártuk, vettünk egy kis szuvenírt és visszaindultunk a hajóra. Sajnos a shuttle buszra nem engedtek fel, mert már idefelé meg kellett volna venni a jegyet, így visszafelé is legyalogoltuk a távot. Elég is volt a gyaloglásból. Ennyi idő sajnos nagyon kevés volt megismerni ezt a kis szigetet. Az azonban látszott, hogy nyáron nagyon kemény idegenforgalom lehet itt, most alapjáraton ketyegett város.

Akartunk egy jó kis sangriat inni, de nem volt sehol sem kiírva. Mindenütt tapas bárok és kávézók voltak. Az igazi szezon még nem kezdődött el, sok bezárt part menti bolt volt, illetve sok volt felújítás alatt. Na meg 3 nap Olaszország után át kell állítani a belső szótárt olaszról spanyolra. Szótár alatt az alábbi szavakat értem: jó napot, jó estét, köszönöm, kérem. Bár a pincérnő a kávéházban megtanította azt is hogyan mondjuk a kávét tejjel, de ez a szó sajnos csak öt percig bírt a fejemben maradni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://costamagica.blog.hu/api/trackback/id/tr42666790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása